Ce este acupunctura ?

Ce este si cum functioneaza?

Acupunctura este un sistem medical cu o vechime de aproximativ 2500 de ani, din aceasta cauza putem spune ca Acupunctura a trecut proba timpului fiind o tehnica folosita cu success de foarte multi ani.
Acupunctura presupune inserarea unor ace in piele, in anumite puncte de acupunctura, stimuland capacitatea corpului de a se vindeca singur. Conform medicine vestice, aceasta inserare de ac presupune activarea unor centrii nervosi ce activeaza anumite functii ale organismului in acea zona. Dar nu se reduce numai la atat. Traditia orientala descrie niste trasee energetice, numite meridiane, care merg in corp atat in profunzime cat si la suprafata si care pot fi influentate in anumite puncte. Exista anumite configuratii de puncte ce pot contribui la insanatosire intr-o anumita directie dictata de terapeut.
Starea naturala a organismului este de sanatate, iar cand in aceste meridiane apar blocaje si energia nu mai circula corect, poate aparea starea de dezechilibru sau boala. Acupunctura functioneaza prin punerea in miscare a energiei si eliminarea acestor blocaje.
Mecanismul de functionare fiind natural, evita aparitia efectelor secundare, spre deosebire de un tratament medicamentos din medicina vestica.
Nu presupune supunerea pacientului la teste si analize invazive, ci se bazeaza pe o examinare diferita, a semnelor pe care corpul le arata la suprafata si a interpretarii simptomelor pe care le prezinta pacientul.
Se bazeaza pe ideea de echilibrare energetica, iar gama de boli tratabile cu ajutorul acupuncturii este destul de mare, de la banale dureri de spate pana la chisturi si nodului, de la insomnii pana la afectiuni psihice si emotionale, de la boli usoare pana la boli cronice, complexe si avansate. Nu este un panaceu universal si este supusa, ca oricare alt sistem, unor limitari, dar este excelenta pentru prevenirea bolilor, mentinerea sanatatii si a unei stari generale de bine si echilibru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu